GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Boldog születésnapot Magyar Vitorlázórepülő Szövetség!

2016. január 14. - Glidingirl

2006. január 15. Jeles nap a magyar vitorlázórepülő pilóták számára. Pontosan 10 éve alakult meg a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség, mint a Magyar Repülő Szövetség származtatott jogi személyiségű szakága.

Jómagam nem kísérhettem végig a Szövetség 10 éves munkáját, hiszen 2006-ban csupán 10 éves voltam, de immár egy éve én is aktív részese lehetek ennek a csapatnak. Még március-április körül kért fel Ugrósdy Marci, hogy ha lenne kedvem, akkor szerkeszthetném az MVSz facebook oldalát... gondolkodás nélkül igent mondtam. Nagyszerű lehetőségnek éreztem, és most is annak gondolom, egyáltalán nem bántam meg, hogy csatlakoztam.

A Szövetség fő feladatai közé tartozik a vitorlázórepülő sport irányítása, szervezése Magyarországon; a magyar vitorlázórepülő válogatott működtetése; a sport versenyszabályzatainak kiadása, karbantartása; nemzetközi sportkapcsolatok ápolása, és persze a hírek, fontos információk közlése a tagokkal. Manapság már szinte biztos, hogy az hírközlés leghatékonyabb módja az internet, a facebook, ezért különösen fontosnak tartom, hogy naprakész legyen a kommunikáció a vitorlázórepülő pilótákkal, a sport iránt érdeklődőkkel.

De hogyan is készülnek el a napi bejegyzések, honnan származnak az információk? 

Eleinte kicsit káosz volt a fejemben, nem tudtam, hogy is fogjak hozzá, hogy színvonalas, érdekes bejegyzések jelenjenek meg, amely minden korosztályt meg tud szólítani. Szép lassan kialakult a reggeli rutinom: facebook hírfolyam átböngészése (azt hiszem nincs olyan repülőklub oldal, amit nem like-oltam), a Szövetség honlapjának ellenőrzése, YouTube csatornák átfutása, a FAI vagy az MrSz oldal friss híreinek követése.

Néhány hét múlva érkeztek az első pozitív visszajelzések, és az is hihetetlen jól esett, hogy bármerre jártam az országban (versenyeken, vagy csak idegen repülőtereket látogattam), megismertek, és gratuláltak a munkámhoz.

Most már nem kérdés számomra, hogy viszonylag jól zakatol a Média Bizottság munkája :) és külön öröm volt olvasni Marci 2015-ös Média Bizottsági beszámolóját, amely a Küldöttgyűlésen hangzott el.

kepatmeretezes_hu_p3.jpg

Külföldi kapcsolatok építése... éppen Izlandon :)

Egyre inkább olyan törekvések munkálnak bennem, hogy ne csak hírek, közlemények jelenjenek meg az MVSz facebook oldalán, hanem szeretném kicsit interaktívabbá tenni, kommunikációt, igazi közösséget létrehozni a pilóták között.

Tartsatok velünk 2016-ban is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr918271058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villmot 2016.01.14. 17:42:22

Boldog szülinapot léglovagok :)
süti beállítások módosítása