GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Téli elméleti oktatás

2016. február 14. - Glidingirl

Így január-február felé már egyre jobban érezni a repülés-elvonási tüneteket, hiszen még mindig várni kell a jó időre... ha gyakorlatban nem is, akkor legalább elméletben képezhetjük magunkat ebben az időszakban :)

Az egyetem és a sűrű időbeosztásom miatt a saját, klubos tanfolyamunkon sajnos eddig még nem tudtam megjelenni, de a 3 megtartott MVSZ tanfolyamból legalább 2 előadáson sikerült részt venni. Bár én még távokat nem repülök, és nem is versenyzek, de bízom benne, hogy a hallott jó tanácsokra akkor is emlékezni fogok. És itt lesz nem is olyan sokára az az időszak, hogy megrepültem a középfokos feladataim, akkor pedig meg kell kezdeni a felkészülést a koszorútávra.

Azok, akik nem tudtak részt venni a Budapesten megtartott előadásokon, ne aggódjanak, megpróbálom majd megszerezni a videó felvételeket, és a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség facebook oldalán meg lesznek osztva!

img_3825.JPG

Fotó: Szűcs Antal

Bevallom, hogy én kütyüzés terén is le voltam (pontosabban fogalmazva: vagyok) maradva, úgyhogy elkezdtem ismerkedni ezekkel a dolgokkal is, bár nem árt még foglalkozni vele február második felében és márciusban sem. Kipróbáltam, hogy az ingyenesen letölhető XCSoar-ba hogyan kell beírni a dolgokat, mégis hogyan fogjak neki a tervezésnek. Az alkalmazás funkcióinak feltérképezéséhez kaptam segítséget, így sokkal könnyebben és gyorsabban haladtam vele. Szóval a középfokos blog-olvasóknak nagyon ajánlom, hogy kérjenek segítséget már távokat repülő pilótáktól...akár fél óra alatt is rengeteg hasznos infót lehet begyűjteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr818389028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása