GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Tervek a jövő évre nézve

2014. december 22. - Glidingirl

Így december tájékán egyre több pilóta társamban, így bennem is felerősödik az érzés, hogy valami hiányzik. A téli hónapokról sok jót el lehet mondani, de egyet biztosan nélkülözni kell: a vitorlázórepülést. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? :)
Én amellett, hogy folyamatosan képeket és videókat nézegetek, olvasgatok a repülésről, elkezdek terveket is készíteni. Lehet, hogy a fele se fog megvalósulni (bár remélem nem így lesz) de célokat igenis ki kell tűzni magunk elé, úgy gondolom.

Két éve repülök, ami ugyebár még nem sok tapasztalatot feltételez, és az utóbbi szezon sajnos nem éppen úgy alakult, ahogy azt elterveztem. Fel a fejjel, jön 2015, ami új lehetőségeket tartogat számomra is!

Miután a 3 órás feladatom repülésével és egy vontathatóival zártam a szezont, kicsit nagyobb kihívás áll előttem: az 5 órás feladat megrepülése. Szokták mondani, hogy sok türelem kell hozzá, és figyelem is :) mert azért 5 órán át koncentrálni bizonyára fárasztó lesz.

owl_loren_red_2001-05-23-m.jpg

Még év elején, egy kicsi visszaszokás után szeretném megrepülni a Pirat típust, hiszen klubunkban az a következő lépcső a Góbé után. És szerintem a szezon legjobb része ez lesz ^^ hiszen annyira más lehet ezzel a repülővel repülni. Mindenki szerint a Pirat egy nagyon jó gép, jó repülési tulajdonságokkal és viszonylag könnyű irányíthatósággal. Alig várom tehát, hogy én ülhessek ebben a fehér gépben :) az első felszállásnál már biztos vagyok benne most, hogy lesz bennem egy egészséges izgalom. Új repülőgép típus, új lehetőségek.

Ha pedig megvan az 5 óra és az új típus, jöhetne a szakszó vizsga. Mind az elméleti, mind a gyakorlati része. Nagyon várom már, hogy ezzel kicsit tényleg pilótává válhassak. És ha belefér az évbe (márpedig bele kellene férnie) akkor még a koszorútáv megrepülése is a tervek közt van. Nyíregyháza, Poroszló, vagy ki tudja merre :) de ennél nagyobb örömet el se tudnék képzelni a következő szezonra!

Az ilyen teljesítmény terveken kívül még sok más gondolat is megfogant a fejemben a repüléssel kapcsolatban: 2015-ben is jó lenne egy hétvégét egy idegen reptéren tölteni, csak hogy megismerjem, máshol milyen gépek vannak, hogy repülnek, és persze repülős berkekben sosem rossz, ha az ország minden pontján barátok vesznek körül :) az EGC Őcsényben lesz megrendezve, a nemzeti Szoboszlón, ezekre a helyekre például szívesen ellátogatnék. De már nem kell sokat várni, márciusban kezdődik az új szezon. Új év, új élmények.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr497005075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása