GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Sikertelen hétvége, türelmetlen várakozás / Unsuccessful weekend, wait impatiently

2013. július 16. - Glidingirl

Előző hétvégén megrepültem két oktatós feladatot is: a termikbemutatóm ellenőrzőjét és egy órát, egyszóval akkor madarat lehetett volna velem fogatni, hogy sikerül haladni még a teljesítményfeladatokkal is.

Last weekend I could finish two tasks with instructor: the check of moving in thermals and a one hour-long flight, so I was as happy as a sand-boy.

De nyilván számítottam rá, hogy nem sikerül majd minden hétvégén megugrani egy-egy ilyen "lépcsőfokot", hogy egy-egy feladatnál több időre is le fogok ragadni.
Márpedig szombaton minden adott volt ahhoz, hogy repüljek egy jót, és most csupán egy fél órát kellett volna a levegőben maradni, de ez nem járt sikerrel. Amíg nem ért rá az oktató, csőröltem párat egyedül is, és egészen bizakodó voltam: körülbelül 10 perceket fent tudtam maradni, ezek után arra számítottam, hogy gyerekjáték lesz az oktató oldalán megkeresni a termikeket.

However I know that it's impossible to go along every weekend, I am sure that for certain tasks I need more time.
But then on Saturday the weather was almost perfect, and I was quite self-confident after I had flown more than 10 mins alone. I was sure that with the instructor I will be able to fly 30 mins. It sounds easily.

Persze minden felszállással több gyakorlatot szerez az ember, de én mégis arra készültem, hogy haladok előre egy kicsit. Ám ami még inkább bosszantó volt, hogy valóban jó idő volt, a srácok felragadtak több órára, és nem csak a Pirat meg a Jantar, de két Góbé is megtalálta az emeléseket.

Okey, I practise more and more with every take-off, but I wanted to fulfil the new task. I really don't know what was the problem, as the boys could stay in the air for hours. I know it also depends on luck, and of course, my knowledge about thermals and weather... and I see that I am still a beginner. This weekend I wasn't succesful.

Nem tudom, mi lehetett a hiba, hiszen én mindent ugyanúgy csináltam, ahogy eddig, de már az oktatót is dühítette, hogy nekünk kettőnknek olyan nehezen jönnek össze a termikes feladatok. Mintha minket együtt valami átok sújtana ;) de ez nyilván nem így van.

Szerencse kérdése is az egész, és most éppen nem kedvezett nekem. Elindulni a legnehezebb a reptérről, de ha egyszer kiteker az ember, akkor már meg lehet maradni általában egy-két órára minimum. Nyilván hiányos időjárási ismereteim is okozzák, hogy még nem látom át teljesen, hol kell emelés után keresgélni, meg csak egyszerűen így jött ki a lépés.

In general from our airport it is difficult to rise and find thermals, but once if you have found it, you won't have to struggle a lot.

Viszont egyáltalán nem szegte kedvem a sikertelenség, bár türelmetlenül várom a következő üzemnapot, jól tudom, hogy időm annyi még, mint a tenger. A tábor lesz a legjobb alkalom arra, hogy felpörgethessem a haladást, és ki tudja, mi fér még bele az évbe. Nekem megvannak a határozott terveim, az már biztos ;)

However I am still enthusiastic, I can't wait the next flying day and I wait for success. ;) I have definite plans about the future and I have enough time to work out.

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr385407167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispisti 2013.07.18. 17:59:36

nyugalom,-az idő a tér negyedik dimenziója. A történelem ismétli önmagát PL:Sanyinak még egy sört:)
süti beállítások módosítása