GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Húsvéti üzemnap

2014. április 21. - Glidingirl

Ez az időjárás, ó ez az időjárás... megkísérelte ismét elrontani a hétvégi repülést, de azért nem járt teljes sikerrel. Szokták mondani, hogy áprilisban szeszélyes az idő, és ez most különösen igaz.

20140420_1024101.jpg

Szombaton a közgyűlés után sokan maradtunk a hangár előtt, hátha repülhetünk egy kicsit. A szél kitartóbb volt nálunk, az ég pedig egészen felhős, tehát teljesítményrepülésről szó sem lehetett. Vasárnap valamelyest jobb volt a helyzet: dél körül kicsit kitisztult az idő, akkor próbálkoztunk is, egy picurit lehetett termikelni, vagyis vadászni a 0 m/s-re. Egyébként vasárnap repültem az évben először egyedül, mert eddig húzódott sok minden: pl. az MRSZ-nek nem volt képzési engedélye, időjárás stb.

20140420_102418.jpg

Talán egy kicsit izgultam egyedül repülés előtt, mert erős keleti szél fújt, ami nálunk nem éppen pályairányú, de azért nem volt vészes. Viszont azt is megállapítottam magamban, hogy nem árt visszarázódni, mert azért most még kicsit ügyetlenebbül ment a spirálozás.
A hétvége sikersztorijának betudható az, hogy rávettem egy ismerősöm, aki még soha nem repült, hogy próbálja ki, ráadásul csörléses indításból. Tetszett neki a csörlés, hullámvasúthoz hasonlította, ő inkább az utána lévő siklásra mondta azt, hogy furcsa. Meglepő vélemény ;)

20140420_131750.jpg

Húsvét hétfőn szép idő hiányában a tanulást választottam, de bízom benne, hogy következő hétvégén már nem lesz probléma az időjárással.

Képek: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr146065885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása