GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Szünet hét közben = reptér nap közben! /Break in the week = soaring

2013. május 02. - Glidingirl

Május elseje szerdára esik - jó hír, a hét megszakítható ezáltal, és belefér egy repüléssel eltöltött nap a monoton hétköznapok sorába.

1st of May was Wednesday in this year - oh yeah, good news, I can spend the whole day at the airport, a small break in the monotonous weekdays.

Ennélfogva a tegnapi nap a megszokottól eltérően telt, kora reggeltől estig a repülőtéren voltam ismét, és még azt mondhatjuk, úgy ahogy az időjárás is megkedvezett. 3 felszállásra volt idő, délelőtt repültünk 2-őt még északi felállásban, majd a szél lassacskán irányt váltott, mi pedig költözhettünk a kifutópálya másik végére, a civilizáció mentes részre, a puszta közepére.

Therefore I had a special Wednesday, from the early morning until the evening I was at the airport, and we could say that the weather was okey. We had time for 3 take-offs, in the morning we had 2, when the wind blew from the North and then we had to go to the other side of the runway, far away from the civilization.

majus1002.jpg

majus1001.jpg

Igazából 5 felszállás volt tervben, de fél öt magasságában haragos zivatarfelhő jelent meg a láthatáron - azaz nem érdemes kockáztatni, és kint maradni, amíg el nem ered az eső és pattognak a villámok: akkor elpakoltunk.

We were planning to take off five times, but at 5 o'clock a large cumulonimbus appeared at the horizon. We didn't want to run a lot of risks, so we went to the office and did the paperworks.

De ne szaladjunk ennyire előre! Reggel 8 óra 15 perckor volt a sorakozó, és valamelyest nehezen indult az üzem, csupán egy géppel álltunk ki, és nem túl sokan jelentek meg. Ez jó alkalmat teremtett arra, hogy ne csak az időmérésben szerezzek még nagyobb jártasságot - azzal így is épp elég időt töltöttem el: most részt vettem aktívabban a gép mozgatásában, kötélbeakasztásban, meg persze segíteni kellett az éppen felszállásra készülő növendékeknek.

But don't forget about the main points! We started the gliding day at 8.15 but we were small in numbers so I had the chance to do other things: help other to prepare for the take-off and move the gliders.

majus1006.jpg

Megrepültem utolsó két iskolakörömet az I/3 feladatból, azaz a fordulókból, és el is kezdtem I/4-et, azaz az iskolakör felépítését. Eddig is ezt csináltuk, de egyre több feladatot kell átvennem, ami nem bizonyul feltétlenül könnyűnek, de lassan ezekkel is megbirkózok. Már az egyenes repülés és a fordulók aránylag be lettek gyakorolva - a túl nagy bedöntésről is sikeresen leszoktam, most jöhet a fel - és leszállás végrehajtása. Nem kis falat, főleg a leszállás.

I finished I/3, which means that I learnt how to fly straightly and move in the air, and I started I/4 (how to take off and land) I don't claim that it is easy for me, but I enjoy every moments in the air! It is an other world when I forget about everyday problems and I just concentrate on my duty.

majus1008.jpg

Néhány fotót ezen a napon is kattintottam - még azt is megörökítettem, ahogy a vállalkozó szelleműek átcserélték a hangár tetején a szélzsákot. Íme! :)

I took some pictures on that day - here is the repair of the sock. Brave man! :)

majus1005.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr945262757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása