GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Szombaton repülünk ... vagyis majdnem repültünk ;)

2015. március 21. - Glidingirl

Lassan tényleg minden készen áll a szezonkezdéshez... megírtuk a téli ismeretfelújító tanfolyam végén szokásos írásbeli vizsgasort,visszaérkezett a javításon lévő Góbénk, és befejeztük ma a téli ápolást is... minden fehér gép át lett mosva, polírozva, és végül waxolva is. :) csak úgy csillognak-villognak már a napfényben, egészen hívogatóan, amikor az ember besétál a hangárba és körülnéz. 

Igen ám, meg is lett hirdetve mára az első üzemnap, de az időjárás szokásához híven közbeszólt... hét közben többször is csodás idő volt, sok-sok cumulussal az égen, de hétvégére ez is redukálódott. Az egy dolog, hogy a cumulusok eltűntek, de hogy még a déli szél is nagyon beerősödött, az már sok volt. A lökésesség az egész nap folyamán megmaradt, ezért a munka után nem a jól megérdemelt repülés következett, hanem sajnos az elpakolás és indulás hazafelé.

geposszerakas013.jpg

 Jómagam annyira megérzem a repülés hiányát, hogy a szárny törölgetése közben is már a közelgő szezon eseményeit képzeltem magam elé... megrepülöm az 5 órás feladatot... izgatottan ülök be a gépbe, amikor a szakszó vizsgám van... jóleső elégedettséggel szállok le éppen a nyíregyházai repülőtéren a koszorútáv teljesítése után ;)

Ezek persze még csak álmok, de nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan kezdődhet a megvalósításuk is! :)

Fotó: Gönczi Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr197289567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras Mazan 2015.04.14. 21:18:07

Sok sikert kivanok az idei repuleseidhez...

Glidingirl 2015.04.14. 21:22:44

Köszönöm szépen! :) Hamarosan jönnek a bejegyzések az új élményekről is, hétvégén már tervben van repülés, bár úgy tűnik, az időjárás nem lesz kegyes :(
süti beállítások módosítása