GLIDINGIRL - egy vitorlázórepülő pilóta élményei 2013 óta

Glidingirl

Már csak 1 hónap, és kezdődik a szezon! :)

2015. február 21. - Glidingirl

A hosszú téli várakozás kezd megtörni, egyre közelebbinek érzem a szezon kezdetét. Ezt jelzi az is, hogy megkezdődtek az elméleti oktatások klubunkban is, így hétvégenként már körbe lehet nézni a hangárban és beszívni a jellegzetes csörlő illatot :D (vagy szagot, kinek hogy tetszik)

Az első oktatás egy kis ismétlés volt a távrepülés előkészületeiről illetve a megfelelő terep kiválasztásáról, a mai előadáson pedig a géppárban repülést mutatta be két tapasztalt, gyémánt koszorús pilóta. Bár én még a párban repüléstől kicsit messzebb vagyok, de ez a téma eddig számomra ismeretlen volt, úgyhogy hasznos volt bővebb betekintést nyerni róla. Az IGC-k elemzését különösen fontosnak tartom, úgyhogy az előadásnak ez a része is lekötött.

avas_kupa.jpg

Jövő héten már a gépeket rakjuk össze, illetve újabb érdekes előadást hallunk majd a repülésbiztonság témakörben Szilágyi Endrétől.

El sem tudom mondani, mennyire izgatott vagyok! :D Pár hét múlva már felülről nézhetem ismét a várost :) És a sok terv megvalósítása elkezdődhet: teljes 3 óra, 5 óra, Pirat típus, szakszó, koszorútáv.. arról nem is beszélve, hogy Miskolc ismét területi versenyt rendez, szóval júliusban sok-sok eseménynek nézünk elébe.

 Fotó: Avas Kupa, 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://glidingirl.blog.hu/api/trackback/id/tr297195277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása